حقوق زن در طلاق
بررسی حقوق زن در طلاق
بررسی حقوق زن در طلاق

یکی از مسائلی که زنان قبل از طلاق به آن فکر می‌کنند، حقوق زن در طلاق می‌باشد. قانون برای هر کدام از زوجین حق و حقوقی برقرار کرده است که آنها باید با این حقوق آشنا باشند.لازم به ذکر است که بر طبق قوانین کشور ما، حق طلاق در اختیار مرد قرار دارد. اما در صورتی که مرد حق طلاق را به زن بخشیده باشد، زن می‌تواند از این حق استفاده کند.

برای اطلاع از حقوق خود در هنگام طلاق و یا روش های قانونی دریافت آن پیشنهاد می‌کنیم تا از یک وکیل طلاق در تهران مشاوره دریافت کنید. برای دریافت مشاوره رایگان می‌توانید همین حالا با شماره تلفن های زیر تماس بگیرید.

بیشتر بخوانید : انواع طلاق را بشناسید

بررسی حقوق مادی زنان در طلاق
بررسی حقوق مادی زنان در طلاق

مسائل مادی در حقوق زن در طلاق

از آنجایی که قانون حق طلاق را در اختیار مرد قرار داده است، در مقابل آن حقوقی رابه زن اعطا کرده است که باعث میشود اختیارات زن و مرد در طلاق یکسان به نظر برسد. بهتر است زنان با آگاهی کامل از حقوق خود برای طلاق اقدام کنند و قدم های مثبتی در این زمینه برای خود بردارند. گفته شد که زنان در هنگام طلاق دارای حوقی هستند که در ادامه با آنها بیشتر آشنا خواهیم شد.

مهریه

مهریه یکی از مهم ترین حقوق زن در طلاق می‌باشد که نوعی تعهد مالی برای شوهر محسوب خواهد شد. تنها در صورتی که زن مهریه خود را به مرد بخشیده باشد مهریه به او تعلق نخواهد گرفت.

در غیر این صورت هیچ چیز نمی‌تواند مانع دریافت زن از مهریه اش باشد. مهریه،حق ملزوم زن محسوب خواهد شد و همچنین اگر طلاق از طرف مرد باشد یا از طرف زن، به او تعلق خواهد گرفت. به محض جاری شدن صیغه عقد، زن می‌تواند مهریه خود را طلب کند و در این شرایط مرد مستلزم به پرداخت آن می‌باشد.

نفقه

همانطور که مشخص است، هزینه های زندگی و فرزندان بر عهده ی مرد می‌باشد و مرد موظف است هرینه های زندگی را تامیین کند که به این هزینه ها نفقه گفته می‌شود. میزان نفقه در طلاق را دادگاه مشخص می‌کند و زن تا روزی که مرد را تمکین کرده باشد به او نفقه تعلق خواهد گرفت. بنابراین مرد موظف به پرداخت آن می‌باشد. در صورتی که زن شوهر خود را تمکین نکند و وظایف زناشویی خود را انجام ندهد، به او نفقه و اجرت المثل و… تعلق نخواهد گرفت.

اجرت المثل

بهتر است بدانید که زن هیچ وظیفه ای در قبال انجام امور خانه مانند ظرف شستن، آشپزی، تمیز کردن خانه، شیردهی به فرزند، شستن لباس ها و … ندارد و تنها وظیفه ی زن در زندگی مشترک با همسرش، حسن معاشرت و تمکین همسرش می‌باشد.

بنابراین زن میتواند با شروع شدن مراحل طلاق، اجرت المثل خود را طلب کند و در این شرایط مرد موظف است مبلغی را به عنوان مزد کارهی زن در اختیار آن قرار دهد.

جهیزیه

لازم به ذکر است بر خلاف عرف جامعه ایران، قانون وظیفه تامیین جهیزیه را بر عهده مرد گذاشته است. حقوقدانان اعتقاد دارند که تامین لوازم زندگی برای زن جزء نفقه به شمار می‌رود. در واقع مرد موظف است لوازم مورد نیاز برای زندگی زن را فراهم کند و در اختیار او قرار دهد.

حق زن از اموال شوهر

یکی دیگر از حقوقی که زن می‌تواند پس از اقامه طلاق نسبت به آن اقدام کند، تملک بر نیمی از اموال همسرش می‌باشد. لازم به ذکر است منظور از اموال مرد، اموالی می‌باشد که در طول زندگی مشترک به دست آورده است. این حق تنها در صورتی ممکن است در زمان عقد نکاح، این موضوع ذکر شده باشد و مرد آن را قبول کرده باشد و آن را امضا کرده باشد.

بررسی حقوق غیر مادی زن در طلاق
بررسی حقوق غیر مادی زن در طلاق

مسائل غیر مادی در حقوق زن در طلاق

در متون بالا به مسائل و حقوق مالی زن اشاره کردیم که از مهم ترین حقوق زن در طلاق محسوب می‌شود. حال شایسته است درمورد حقوق غیر مالی زن بیشتر بدانیم و آنها را به شما معرفی کنیم. باید بدانید که تمام این حقوق برای زن، بستگی به شرایطی که دارد تعیین می‌شود. در ادامه به برخی از حقوق غیر مالی زن اشاره خواهیم کرد:

حضانت فرزند

قانون تصمیم گیری برای حضانت فرزندان را در اختیار والدین گذاشته است که زن و مرد باید با توافق، یکی را به عنوان شخص مورد نظر انتخاب کنند تا حضانت فرزند را قبول کند.

در صورتی که زن و مرد به توافق نرسند، دادگاه به این موضوع رسیدگی خواهد کرد و یکی از والدین را به عنوان حامی فرزند تعیین خواهد کرد. اگر یکی از والدین، صلاحیت نگهداری از فرزند را نداشته باشد،دادگاه حق حضانت فرزند را به او نخواهد داد.

بر طبق قوانین،حضانت فرزند تا سن هفت سالگی بر عهده ی مادر می‌باشد و از سن هفت سالگی تا سن بلوغ، در اختیار پدر خواهد بود. لازم به ذکر است که اگر مادری صلاحیت حضانت فرزند را داشته باشد، به هیچ عنوان نمی‌شود حق حضانت را از او گرفت.

حق ملاقات با فرزند

اگر دادگاه حق حضانت فرزند را به پدرش واگذار کند، زن می‌تواند در مدت زمان مشخص و معیینی فرزندش را ملاقات کند و با او وقت بگذراند. معمولا دادگاه حق ملاقات والدین را به صورت هفتگی و ماهانه مشخص می‌کند و این روش می‌تواند در رشد و تربیت فرزند، تاثیرات زیادی بگذارد.

حق تغییر شناسنامه

یکی از حقوق غیرمالی که بعد از طلاق به زن تعلق خواهد گرفت، تغیر شناسنامه و کارت ملی می‌باشد که زن پس از اتمام روند طلاق می‌تواند نسبت به آن اقدام کند. زن می‌تواند با طی کردن مراحل قانونی، پس از طلاق، کارت ملی و شناسنامه ی جدید دریافت کند.

دریافت حقوق زن در طلاق

اما مهم‌ترین مسئله‌ای که مطرح می‌شود این است که چگونه زن حقوق خود را در هنگام جدایی طلاق دریافت کند. حقوق زن تنها پشتوانه او محسوب میشود و مسئله بسیار مهمی است. بسیاری از خانم ها بدون داشتن اطالاعات درست و کافی دست به اقداماتی می‌زندد که برای حقوق آنها در طلاق مشکل ایجاد می‌کند.

پیشنهاد می‌کنیم قبل از اقدام به هرکاری حتما از یک وکیل خانواده با تجربه مشورت دریافت کنید و یا برای طلاق خود به او وکالت دهید. مثلث حق بهترین تیم وکلای خانواده را برای حل مشکلات شما به کار میگیرد تا تمامی حقوق خود را به خوبی و به صورت کامل دریافت کنید.

مشاوره رایگان حقوقی - مثلث حق
مشاوره رایگان حقوقی - مثلث حق

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *